4-meny
blom index Huawei

red hor line

En westie, som föddes 1 Maj 2015.

milou

20160223

DSC02666

red hor line

Bilden nedan är från veckan efter midsommar 2015.

valpen vid spisen


Ifrågasatt innehåll kan flyttas till Eimer.html


all pages

RWD pages

vovven-5

Milou

vovve-1

Strindberg skrev 1907

red hor line

[ ... ]   När då först armén skulle omorganiseras och nya regimenten uppsättas gjorde man den bedrövliga upptäckten, att det fattades folk. En illustration till folkbristen bestods av Lapplandsexpressen, vilken i den vevan gick in på Stockholms Central med en passagerare. Almanack för alla bidrog med en illustration till emigrationen: Hundra man om dagen!

Då vaknade man till besinning och började utreda emigrationsfrågan. Statistikern Sundbärg behövde bara läsa i sina protokoll för att upptäcka det landets befolkning övervägande utgjordes av ålderstigna och minderåriga; de manbara hade flytt.

Nu i dessa dagar har jag läst hela utredningen, som ju är ganska målande, ibland lite blomstermålande, och när jag frågar mig: Vad är orsaken till landets avbefolkning, så besvara emigranterna frågan i tre tempo: Värneplikten, Skogsskövlarna, Det föråldrade styrelsesättet, med en lagstiftande, självsvåldig överklass och en förslavad, rättslös underklass, där samhällets oumbärlige regeras av de umbärlige.   [ ... ]

Viktigt i dessa dagar: att få grekerna att betala för sig; man kan kräva att de håller avtal och betalar sina räkningar. Ja, eller hur?

Vidare måste man glädja sig åt att det regnar då och då. På vissa platser i Kalifornien har det inte regnat på 4 långa år. Och i Karachi i Pakistan var det 50º varmt; inget att längta till...

On board Cinderella I, mot Finnhamn, den 2 juli 2015. Reporäntan sänktes av Riksbanken denna dag till -0,35% och det var smått sensationelllt. Det motiveras främst med osäkerheten om Greklands situation och att svenska kronan stärkts på senaste tiden, vilket är oönskat av Riksbanken.

Eftersom det infunnit sig en värmebölja (äntlingen) över vårt land, så väntas över 30 grader hela eftermiddagen i stan. Men jag är ju på väg utåt i Skärgården så det bör bli mer uthärdligt. Har en vit solhatt med på resan. Funderar nu på en kall öl..

En båt, förtöjd vid Strandvägen:

middag