4-meny

€jnar €kström

ejnar-hittades

Skilda världar

Gunnar Adolfsson skrev om sin bok: VÄRLDAR I MÖTE
Berättelsesamlingen fick sin titel av att det ofta är skilda världar som avspeglas i de små novellerna, ibland den rikes mot den fattiges, andra gånger den modlöses mot den kämpandes, den arbetandes mot den sysslolöst profiterandes, svindlarnas värld mot de hederligas.

Det är i skrivande stund två år sen jag började släktforska. Jag blev genast biten. Det får nog anses vara mitt enda, stora intresse nu när jag snart är 85 år gammal.
Det som genast slog mig när jag började leta i kyrkböckerna var att man kunde kalla en människa 'sinnessjuk' medan det sen faktiskt står klart att det var en frisk person som kunde leva ett helt normalt liv med familj och strävsamt arbete. Men en viss präst hade lätt för att klassifiera folk på sådant sätt i den socken där han verkade. En annan präst i en annan socken delade in föräldrarna vid barndop i tre eller fyra kategorier: fattiga eller bergerliga eller...
När jag nu hållit på, tidvis tämligen intensivt letande efter släktingar, har jag i alla fall kommit att uppskatta den fina folkbokföring som prästerna åstadkommit. Det finns inget liknade i andra länder.

ora hor lin

Släktforskningsrelaterade länkar - http://ejnar.se/anor.html

ora hor lin

fotoalbum

foton från 2019

blom/2021gallery.html

fotoalbum.html

blom/2023.html

FLYTTADE LÄNKAR

Planerar lägga hit länkar till pdf-dokument. Kom på att det är tidsödande att uppdatera alla dess - vilket man måste/borde göra. Tar därför bort dem från hemsidan anor.html. Flyttar hit de här länkarna. Klokt, eller ej, kommer väl att visa sig.

Anna Wolfs anfäder och antavlan ett pdf dokument

Maja Nilsdotters ättlingar PehrPehrsson.pdf

Personakt Ejnar Ekström   —   Personakt Sigfrid Ekström   —  

Alternativt pdf: Antavlor/Antavla-AugustE.pdf

Alternativt pdf: Antavlor/Antavla-CarolinaJ.pdf

Alternativt pdf: Antavlor/Antavla-IdaL.pdf

Alternativt pdf: Antavlor/Antavla-Wolf.pdf

Ett arkiv med alla kända ättlingar till Stina Kajsa Gudmundsdotter, min morfars mormor, uppdaterat augusti 2019: Ättlingar Stina Kajsa Gudmundsdotter.pdf

Anna Wolfs anfäder - ejnar.se/Antavlor/AnfAnnaWolf.pdf

Ättlingar till ryttaren Ekengren RyttarenEkegren.pdf (fr nov 2022)

Ättlingar till Pehr (Petter) Persson Askeryd PehrPehrsson.pdf fr 12.11 2022

Ättlingar till knipsmedsmästaren Gustaf Ekström, min fff fff Antavlor/Attlingar-Gustaf-1719.pdf 455 sidor fr 26/2 2023

Då jag finner det mödosamt att uppdatera dessa pdf-dokument, så har jag i ett ögonblick av misströstan, förlagt (flyttade från anor.html) länkarna hit till denna sida. Det jag är obekväm med är att pga ständigt pågående släktförskningsarbete blir alla de dokumenten okompletta och kan t o m innehålla felaktigheter som jag på senare tid rättat till.

Uppåt