Många bilder men inte alla finns....

€€   —   betyg

Personnummer

De nuvarande tiosiffors personnummer som vi har kan inte ge information om exempelvis jag är född 1834 eller 1934 eller ofödd evt påtänkt till 2034. Detta kommer att åtgärdas på så sätt att personnummer som ska klara milleniumskiftet måste bli tolvsiffriga. Då skulle dessa två tillkommande siffror fint kuna utnyttjas för diverse samhällsnyttig information och för ett bättre personligt välbefinnande. T.ex. mitt genuina önskemål om utmärkt och förstklassig läkarvård i händelse av inträffad åkomma eller opasslighet; då ska givetvis tidigare undersökningars resultat stå till läkarens förfogande för att underlätta rätt diagnos och behandling. Han ska inte behöva skicka mig till röntgen om det finns massor av röntgenplåtar sen förra sommaren och dessutom utomordentligt noggrant gjorda utvärderingar av dessa. Mitt lilla förslag är att när jag kryssat på visst ställe i en blankett betyder det att jag får födelsesiffra = fiktivt födelseår 3934. Den första trean är då att tolka som: personen är född på nittonhundratalet och önskar en slopad sekretess vad gäller alla tidigare läkarundersökningar. Då ska vid behov alla viktiga saker i behandlingsjournaler och personliga dossiern automatisk komma fram i läkarens dator. En fullständig sekretesslöshet således. De med förskräckligt bedrövligt tillstånd vad gäller genomlidna och behandlade, skamliga sjukdomar, (finns det sådana?) och/eller med ett stort antal aborter kommer givetvis att välja sekretess och de blir då väl skyddade av vår rättsordning.

S:t Göran 1998

Man kallade mig genomgående för Lars på sjukhuset. För första gången i mitt liv har jag legat inne. Blev inlagd den sista lördagen i mars på avd 50 S:t Göran. Diagnos var "virus på balansnerven". Sen körde de ut mig på måndag morgonen. Som sagt, genomgående kallades jag där på sjukhuset för Lars. Första gången rättade jag sköterskan men ångrade mig genast. På den korta tiden från ca 20.00 lörd till 10.00 måndag träffade jag och presenterades för omkring 7 olika läkare, 19 sjuksköterskor och ett otal övrig sjukvårdspersonal. "Hej jag heter Anna" sen fem minuter senare "Hej jag heter Jörgen och ska ta pulsen och sänkan".
Men sjukvården i Sverige är nog vida bättre än sitt rykte.

Betyg från Alsjö skola

Kände mig genast bättre - snart är jag åter välbalanserad - redo för större uppdrag !

Rekommenderar f.ö. original G 330 extrakt, koreansk röd ginseng. Den kommer från Kaesongdistriktet i centrala Korea och har du svårt få tag på den, så kan jag åta mig att skaffa ett paket med kapslar, om Du bara kontaktar mig!

Upp

En sak med vårt system har jag svårt för: sekretessen!
Jag skulle vilja kunna kryssa för att jag inte önskar sekretess utan i stället allra bästa sjukvård och att läkaren har fått ta del av tidigare undersökningar automatiskt, helt enkelt hela min dossier - SJÄLVKLART, om det bara finns en sådan, INTAKT och TILLFÖRLITLIG.
En dag för några år sen undersöktes jag länge (och antagligen väldigt kostsamt för landstinget) med dyr röntgenutrustning och stor insats av kvalificerad och kompetent personal i närheten av Odenplan. När jag senare blev sjuk och fick en ny (bättre!) husläkare så fick denne be om mitt tillstånd att få se informationen, som ju kostat mycket att ta fram några år tidigare. Självklart gav jag med glädje sådant tillstånd men tänk om jag legat i koma eller eljest på något sätt varit mindre tillräknelig.

Efter pensionering har jag mått förträffligt. En lycka som inte alla fått uppleva. Somliga dör närapå genast eller få dagar efter det de slutat arbeta. En del anser sig ha gjort sitt och hämtar ett rep för att ta saken i egna händer.

Jag sökte för en åkomma i går och kunde konstatera att sjukvården i Sverige är vida bättre än sitt rykte. Jag fick den allra bästa service som man kan önska sig. Lite undrande bara till hur man gärna trugar på en mediciner och blir förvånade över att man inte dagligen konsumerar ett större antal av alla de förträffliga piller som numera finns.

Ivan Illich skrev: En av huvudtalarna vid årsmötet för Amerikanska läkarsällskapet (AMA) 1970 uppmanade sina barnläkarkollegor att betrakta alla nyfödda barn som patienter ända tills det kunde konstateras att de var friska. Sjukhusfödda, efter recept matade, med antibiotika fullproppade barn växer sålunda upp till vuxna som klarar att inandas luften, äta maten och överleva livlösheten i en modern stad och som kommer att avla och uppföda, till så gott som vilka kostnader som helst, en generation som blir ännu mer beroende av medicinen. [ . . . ]
så långt Ivan Illich. Källa Det gemenskapande samhället orig. Tools for Conviviality, 1973.

Upp

Placerar betyg och vissa bilder här i april 2000

platana non comprendo fordon fanatic

Främre frontens fordeon - Frontier waggon - das Front Wagen. Besides there is my Ø 28" wheel city bike. The year was 1998.

antikvariska böckerna   —   betyg   —   alfa   —   index   —   min hemvist på Luntmakargatan


Avgångsbetyget från 1947... avgbetyg.jpg är på Avgångsbetyg 1947


ett gammalt betygsdokument

Folkskolebetyg från Skäveryds och Alsjö skolor. Lärarna hette Hilma Elman, Svea Sandberg, W. Palmblad samt Selma Nilsson. Skolfoton var inte vanliga. Det var mitt under andra världskriget. Inga bilar men mycket militärer i skogarna och på vägarna i sydöstra Sverige. Andra försvarslinjen låg där uppe...
Skäveryd ht 1943 samt Alsjö vt 1944. Känner du igen dig själv så skicka mig ett mail!

Synbarligen påbörjades skolgången den 1 augusti 1941. Då hade jag ännu inte fyllt sju år men fick dispens för att få börja ändå.
Den 12 juni 1947 var redan folkskolan slut för mitt vidkommande. Jag hade då ännu inte fyllt 13 år. Jag gick i en sexklassig folkskola.


'Orfeus und Eurydike' 1953 av Palle Nielsen, 1920 - 2000
Catti på sitt arbete 1999 Emma fyller visst år?

Utö-bilderna finns här närmast...


Upp   —   Eliza   —   Kaizen in folder 3746   —   Antikvariska böcker
URL:    http://ejnar.se/versteck.html
Update: 2006-12-02 [ed design 2015 05 29]