Bizarre page Lars Ejnar Ekström

Vänster knä & magnetkameran

Den 8 januari 2004 fick jag komma till avdelningen för magnetkamerabilder på Läkarhuset vid Odenplan i Stockholm.

Det hade börjat kännas lite i slutet av oktober 2003. Av någon anledning fick jag mer och mer otrevlig känning av vänster knä. Att det inte stod rätt till kunde jag misstänka. Under november förvärrades det hela och jag ansåg det vara väl motiverat att söka läkare.......

Min husläkare (PL som vik för Ma*a Ta*a) tittade på det och skickade mig till vanlig röntgen, till att börja med, och gav mig sen tabletter mot värk och inflammation.

Detta medförde ingen förbättring. Snarare tilltog vedermödorna. Det var nätter i december 2003 då jag knappast kunde sova en enda stund. Märkligt nog var det mest bara på nätterna som det var besvärligt. Försiktiga promenader märktes inte på knäet. Jag framhöll för läkaren att en dagspromenad fram och tillbaka över hela stan (t.ex. Odenplan - Skanstull) bara kändes bra. Jag påmindes inte alls om mitt ömma, svullna knä. Men i sängen, i den liggande ställningen, märktes det på att vänster knä var i vägen, och det oavsett om jag låg på vänster eller höger sida. Det var i regel värre på morgonen än på kvällen. Värktabletterna gav dock viss lindring, föreföll det mig.

Nu återstår att vänta på besked från magnetkamerans bilder. Menisken har varit på tal.

Sen blev inte mycket av (flytt pågick) . . .

I skrivande stund är nu tiden kommen till påsk

Svullna är inte bara knäna. Även fötterna och händerna...

Ejnar Ekström     epost

  Valid CSS!   
    Valid XHTML 1.0 Transitional

Updated: 13 mars 2005

morgon

De länkar ovan som är relaterade till min mycket besvärliga, reumatologiska (?) åkomma är
start för perioden mars-april
sjuk för perioden maj-juni
treatment för behandlings-
perioden, som börjar den 8 juni 2004.

  

afton

Mina erfarenheter av
husläkar-systemet är begränsade.
Jag har endast varit hos
FamiljeLäkarGroup Odenplan.
Mitt under mitt utnyttjande av gruppens tjänster pågick flyttning tvärs över Odenplan till Läkarhuset, Odengatan 69, Stockholm.

Jag återger en del av vad som publicerades i dec 2003 i SvD. Det är skrivet av läkare med mer 'inside' erfarenheter - än mina . . .

5619 files